Oli ilmoittautunut tähän toko-kokeeseen ennenkuin sain jälkipaikan eiliseen kokeeseen. Eilen kotiinpäin ajellessa hetken tuumin, että peruisinko tokot. En ole koskaan jättänyt ilmoitettuun kokeeseen menoa vain sen takie ettei huvita. En siis nytkään.EVL-koirakoita oli paikalla viisi, meillä numero 3. Tuomarina Tiina Heino. Liikkeet tehtiin sekoitetussa järjestyksessä ja kahdessa osassa.

1) paikalla istuminen 2min    kun olimme olleet n.puoli minuttia piilossa,  tuomari karjaisi kehästä "Numero yksi!" Ohjaaja oli samankokoinen kuin minä ja sattumalta samanvärinen liivi päällään kun minun takkini. Kun ohjaaja pääsi kehään ja karjaisi "EI" meni Kipi maahan. Ohjaaja sai keltaisen kortin, koska koira ei ehtinyt toisen tykö.

2) paikalla makaaminen 4min  10

Sama koira lähti heti jätön jälkeen toisen tykö ja ohjaaja punaisen kortin.

Jostain syystä en saanut kisafiilistä päälle ollenkaan. Kehään menimme lähinnä tekemään liikkeet. Hetsasin Kipiä herkkuun ja sitten suorittamaan.

3) ruutuun lähetys   10

4) seuraaminen  9  tuomari kehui kovin

5) z-kävely  8  maahan hidas ja vino

6) luoksetulo   7 en tiedä häiritsikö Kipin keskittymistä, kun meinasin liukastua nurin ruohonleikkuu jätekasaan matkalla, se oli kuitenkin jotenkin epävarman oloinen ja valui molemmat pysähdykset

Hiukan herkkua ja kohta uudelleen.

7) ohjattu noutaminen   9

8) metalli hyppynouto  9

9) tunnistusnouto  9  Kipi teki pitkään töitä ja tarkisti tarkasti, mutta jotenkin onnistui pyörimään oman päällä ja se jäi välistä. onneksi se jaksoi tehdä töitä eikä luovuttanut

10) kaukokäskyt  8½  liikkui hiukan edestakaisin i->s ja s-> m vaihdoissa

Yhteensä 254 pistettä ja luokkavoitto kakkostuloksella