maanantai: aamulla janoja tekemään. Tein kolme janaa ikäänkuin suuren kolmion, minkä keskellä Kipi odotti kuuntelemassa missä mamma rymyää.

Ensimmäinen jana 25 m, jälki lähti janalta oikealle, 25 metrin päästä kulma oikealle ja 25 m keppi. Kipi lähti halukkkaasti etenemään, puolivälin paikkeilla lähti kaartamaan jäljelle päin, vahvistin "eteen" minne Kipi korjasikin. Suoraan jäljelle, eikä jäljestämisessä mitään ongelmaa.

Toinen jana 70 m. Luit oikein Silmänisku Sen piti olla 50m. Jälki lähti janalta vasemmalle, 50 metrin päässä piikki ja 50 metrin päässä keppi. Janalle lähetys oli samasta kohden kuin ykkösellekkin. Hetsasin Kipiä hiukan ja lähetin janalle. Hienosti ja suurella halulla KIpi lähti etenemään täysin suoraan. Aloin jo ihmetellä, kun janamerkkini ei tule eteemme. Olin jo pyytämässä koiraa takaisin alkuun, kun vihdoin näin merkin: "Noin kaukana!!". Annoin siis koiran jatkaa loistavaa etenemistä. Takajäljelle Kipi lähti, mutta kääntyi heti kun pyysin. Sitten jäljelle kovalla vauhdilla. Märkä liina meinasi tehdä tepposet, mutta kiersin sitä kämmeneni ympärille ja sain näin jarrutettua koiraa hiukan. Piikin Kipi teki ympyrän kautta hiukan hakemalla, jatko kuitenkin löytyi ja sitten keppi.

Kolmas jana 15 metriä. Jana oli ylämäkeen ja jälki kumpareen takana. Lähti janalta vasemmalle ja 40 metrissä keppi. Edelleen halukas lähtö, pieni koukkaus takajäljellä, mutta itsenäisesti Kipi kääntyi jäljelle ja jäljesti kepille.

Pileet!! Loistava fiilis ja osaava otus Nauru  Kipi sai herkkua ja lopuksi vielä lelupalkkaa.

tiistai: Kyötikkälässä Taina&Milli, Sari &Tuikku+Paavo ja Jenna& Nuka+Norma. Pidettiin ensin pentujen kanssa vähän hauskaa. Ja sitten isot reenasivat.

Kipin kanssa pk-reenit. Aloitettiin henkilöryhmästä. Kipi tajusi miksi Sari lähti kävelemään kentän toiseen päähän ja kierrokset nousivat heti. Piti tiukasti muistuttaa kumpi meistä komentaa ja kumpi kuuntelee. Saun hiukan laskettua virettä ja alkoi seuraaminen sujua. Vieläkin edisti, mutta pysyi aisoissa. Kipi ei ota häiriötä ihmisistä. Sitten jäävät kokeenomaisesti. Asennot hyvin, mutta seuraamiseen en ole kovin tyytyväinen. Tasamaanoudossa luovutuksessa Kipi pyöritti kapulaa. Muistutin tiukasti ja tehtiin uudelleen. Hiukan vauhti kärsi, mutta suu rauhoittui. Hyppynoutoon Kipi lähti hyvin, mutta paluun olisi tehnyt A:n kautta. En päästänyt vaan vaadin hypyn. Uusinta paremmin. Luovutus hiukan kaukana. A-estenoudossa ei muuta ongelmaa, mutta luovutus jäi hiukan kauas. Tein kaikki uudelleen. Tasamaa ok, hyppy ok ja sitten A:lle lähdössa Kipin ponnistus petti ja se mätkähti päin estettä. Onneksi tajusin pyytää heti pois enkä antanut koiran jatkaa vauhditonta kiipeämistä. uusinta hyvin. Tein vielä A-esteen uudelleen, ok. Ei jäänyt mitään mörköjä Kipin päähän. Palkaksi eteenlähetys frisbeelle.

torstai: koulun kentällä tein pk seuraamisen. Siinä tuli kontaktin laskuja?!? Kentän poikki kulki koirakko, mutta ei sen pitäisi vaikuttaa.Sitten  jäävät suorapalkalla. Noutoja vauhdin kasvattamiseksi palkkaa heti nostosta. Eteenlähetys tarkoituksena käskeä maahan. Kipi kyllä lähti juoksemaan, mutta alkoi hidastaa n.25 metrin jälkeen ja etsimään palkkaa. Pyysin pois. Hetsasin ja muutin suunnitelmaa. Lähetin Kipin uudelleen ja heitin tennispallon Kipin eteen kun se oli noin 20 metriä edennyt. Blondi ei tajunnut sitä palkaksi. Taas uusi plan. Otin seuraamista ja pudotin patukan käännöksessä eteen lähetyksen loppukohtaan. Seurautin pk-kaavion. Sitten eteen-lähetys. No saatiinhan siitä kunnollinen. Leikittiin vielä hetki frisbeellä. Kipi oli ihan poikki ja kuumissaan. Samoin minä. Lämpöä kentällä +30, silti Kipi teki työnsä kunnolla. Hymy

perjantai: esineruutu 20x40 m. Oikeassa etukulmassa Piritan aurinkolasien pussukka, oikeassa takakulmassa pieni tumppu ja keskellä vasemmassa reunassa lasten lapio. Lähetin oikeasta reunasta. Kipi sai hajun esineestä ja teki voltin, mutta ei raskinut lopettaa juoksemistaan vaan jatkoi taakse asti.Tyhjä pisto. Lähetin keskeltä ja taas tyhjä. Lähetin vasemmalta ja nyt Kipi kävi takana ja palatessaan otti lapion. Setten hetsasin hiukan jä lähetin "eteen kauas". Kipi kävi hakemassa tumpun. Lähetin etulinjaa pitkin ja Kipi haki pussukan. Vauhdikasta työtä. Ensin vissiin nenä kiinni juoksentelua, aikaa en ottanut, mutta uskoisin alle viiden minutin suoritukseen.

Illalla Hanna, Riku ja Himmi lähtivät meidän kanssa uimaan. Riku sai vietyä Himmin suoraan uimasille. Herkku houkutteli hyvin Himmiä ja minä ohjeistin Rikun toiminnan. Maikku uitti Kipiä. Sitten kaikki "kakarat" riehuivat rantavedessä. Mitä enemmän roiskui sitä parempi Nauru Himmistä hauskinta oli juosta Hannan vierellä, kun Hanna roiskutti vettä. Palloleikkikin oli kivaa, paitsi äiti-koira omi pallon itselleen. Lopuksi leikittiin rannalla. Minä hiukan tottistelin Himmin kanssa ja sitä Kipi protestoi kiroilemalla vaikka muuten tekikin paikalla makuuta hyvin. Ääniefekti ei kylläkään kuulu kuvioon!

lauantai: omassa pihassa hyppyjä ja tasamaanoutoja. Jostain syystä takakynnet rapsahtelivat esteeseen menohypyssä. Olisiko esteen takana näkynyt pensasaita haitannut? Matkaa sinne kyllä oli reilusti, mutta kun siirsin estettä ongelma poistui. Vaadin luovutuksia lähelle.

sunnuntai: yritän illalla puhua golffarin ympäri, että olis kiva kävellä vaihteeksi metsässä eikä aina tasaisella nurmikolla Silmänisku