Huomaa kevään saapuneen, kun kalenteri täyttyy monenmoisesta koiraharrastukseen liittyvästä.

Tampere KV-näyttelyssä vierähti 4-5.5 viikonloppu rokotustarkistusten merkeissä. Lauantaina vietin iltapäivää turistina näyttelypaikalla ja shoppailin koirille aktivointilelun. Paketissa luki keskivaikea ja ajattelin sen riittävän, koska tyypit ei ole moisia ennen nähneet. Seurasin modioring-näytöksen mikä esitteli tätä melko uutta lajia aloittelijoista jo kokeneeseen kilpailijaan asti. Hieno show mesiikkeineen ja vauhdikkaine koira osuuksineen. Etsijä -koirat eivät saaneet omaa esittelyään lentoon ja lajista kertominen meni hiukan luennoinnin puolelle. Päivän päätteeksi siivosimme talkoilla isonkehän valmiiksi sunnuntaita varten.

Niin, ja se lelu osoittautui ihan liian helpoksi belgeille.

13.5 pidin PKY:n toko alokkaille aloitusluennon koirankoulutuksen ja tokon aloittamisesta. Paljon asiaa ja paljon jäi myös sanomatta, koska aika on rajallinen. Toivottavasti tämä pintaraapaisu kuitenkin valotti hiukan mitä ehkä kannattaa ottaa huomioon: palkka, rauha, mielentila, toistot, edistyminen , virheestä oppiminen ja koiran oman edun tavoittelu.

15.5 olin kuuntelemassa Jani Heinilän "Tuomarin puhuttelu" luentoa. Jani kävi läpi pk-tottikseen liittyviä asioita: miten kannattaa tulla kentälle, tutustua tottis pariinsa jo kentän reunalla, tehdä rutiinit selväksi ja ottaa koira hallintaan. Käytiin läpi tottis liike liikkeeltä, mitä tuomari katsoo ja mitä haluaa nähdä, kuinka arvostellaan. Maastoista esineruutu ja jälki saivat eniten aikaa, haun, viestin ja ek:n jäädessä vähemmälle. Tuttuja juttuja, mutta silti hyvää kertausta ja sai vahvistusta tietoon miten uusimmat sääntömuutokset vaikuttavat arvosteluun.

Pidempi "talkoilu" rupeama alkoi, kun Pirita tuli Leviltä ja toi Ihku-pennun minulle hoitoon reiluksi viikoksi lomamatkan vuoksi. Ihku on 10 viikkoinen karjalankarhukoira-suomen pystykorva mix. Mahtavan rohkea ja itsenäinen pentu. Sopeutui laumaan heti.