Vicin tason tarkistus

 
Syksyn tulon myötä on treenaamisemme vähentynyt. Vakituisella kentällämme ei ole valoja, joten viikolla ei juurikaan oli ilta treenejä tehty. Ainosataan iltaruoan yhteydessä niitä mitä pystyy sisällä tekemään. Lähinnä kuitenkin seuraamisen mielentilan etsimistä ja ylläpitoa. Oman treeniryhmäni kanssa teimme Vicille ALO-kokeenomainen treenin.
 
-luoksepäästävyys, Vici nousi tervehtimään tuomaria häntä heiluen
-paikalla makuu, ei huomauttamista
- seuraaminen kytkettynä, Vici oli aivan sunnuntai kävelyllä
- seuraaminen vapaana, paremmin mutta kontakti putoili, oli väljä
- liikkeestä maahanmeno, hyvä
- luoksetulo, hyvä
- liikkeestä seisominen, seuraamisessa alkoi jätättämään muuten hyvä
- hyppy, hyvä
-kokonaisvaikutus, koira teki iloisesti töitä muuten, mutta seuraamisessa oli hämmentyneen oloinen
Oman tuomaroinnin perusteella olisimme saaneet n.175 pistettä eli I-tulos.
 
Mikä oli mielentila? Vici oli hämmentynyt liekkö pimeä vaikuttanut. Pimeällä ei olla treenattu.
 Miten suhtautui liikkeenohjaajaan? Liikkeenohjaaja ei vaikuttanut Vicin tekemiseen
 Miten palkkaantui? Mielestäni kehuminen toimi hyvin.
 Olinko itse koiran tuki? Meillä oli ihan kivaa.
Mikä on vielä kesken? Seuraamiseen tarvitaan vielä varmuutta. Uusien tilanteiden kestävyyttä. Iloista mielentilaa ja luottamusta.
 Oliko epävarmuutta kuuntelussa/ keskittymisessä? Vici kuunteli ja keskittyi hyvin
Nämä kysymykset teen itselleni aina kokeen jälkeen. Jokaisesta kokeesta haluan jättää päälimäiseksi ajatuksiini onnistumisen ja tässä se oli Vicin kyky kuunnella ja toimia oikein vaikka sitä selvästi jännitti jokin.
 
Vicin asenne ”elämä on ihanaa” saa minut aina hyvälle tuulelle, kun sen kanssa tehdään jotain. Epävarmaksi se menee enää oikeastaan tilanteessa missä en ole kertonut sille riittävän selkeästi mitä haluan. Kun Vicillä on kivaa, se tekee toistoja lukemattoman määrän häntä heiluen. Yksi asia mistä en varmaankaan ole muistanut kertoa on nauraminen koiran virheille. On tavattoman yleistä, varsinkin pentujen kohdalla, että pennun tehdessä jonkin hassun jutun kentällä sille nauretaan vaikka kyseessä onkin virhe. Tällä opettaa tahattomasti koiran etsimään tapoja millä saisi ohjaajan rennoksi/hyvälle tuulelle tyytymättömyyden sijaan. Olkaa siis tarkkoja oman käytöksenne suhteen ja palkatkaa koira sydämestänne silloin kun se tekee oikein. Tätä tunnetilaa koira teistä haluaa esiin ja pyrkii siihen vaikka sitten virheen kautta. Välillä  on vaikeaa pitää pokkansa, mutta pitkällä juoksulla se kannattaa.
 
Tämä on ollut mukava projekti ja toivon antaneeni vinkkejä monille. Vici vetäytyy nyt julkisuudesta ja keskittyy olennaiseen. Ensi vuonna tapaamme kehissä! Oikein hauskaa joulun odotusta kaikille
 

     

Halloween-koira :)