Perjantai iltana majottauduttiin Hotelli Iso-Valkeiseen. Mukava paikka koiran kanssa, kun auton saa huoneen oven viereen, eikä ulos tarvitse lähteä käytäviä pitkin. Rauhallinen paikka, koska siellä ei ollut mitään järjestettyjä iltamia. Kymmenen aikaan illalla minä ja Keijo ainoat asiakkaat aulabaarissa.

Lauantai aamiaisen jälkeen Puijon Urheilukeskukselle, missä tämän vuotiset TOKO-SM kilpailut järjestettiin. Mahtavasti kaikki 10 koe kehää nurmikentillä. Me saimme starttinumeron 512 eli heti kolmannessa paikallaolo ryhmässä ensimmäisenä. Eipä tarvinnut odotella pitkään omaa suoritusvuoroa. Kipi oli mukavassa vireessä enkä valmistellut sitä mitenkäöän paikallaoloihin mennessämme. Odoteltiin rauhassa edellisten arvostelua ja poistumista kehästä. Sitte me pääsimme kehän reunalle juoksuntarkistukseen ja kehään missä tuomarina Tommi Varis

1) istuminen ryhmässä 2min 9, siirsi kerran tassuja
2) paikalla makaaminen 4min häirittynä 9, oli kuulemma haistellut maata poistumiseni ajan

Seuraavaan kehään meno tuli hiukan yllättäen, kun ei hoksannut, että edellisestä ryhmästä puuttui kaksi koirakkoa juuri ennen meitä. Tuomarina Salme Mujunen

3) seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä, varmaankin hidas istuminen
4) metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten 9
5) tunnistusnouto 0, Kipi oli juuri tarkentamassa hajua, kun tuulenpuuska yllätti ja se nappasi tuulen siirtämän hajun eli viereisen kapulan

Seuraavaan kehään saimme siirtyä ihan rauhassa, mutta odottelua ei ollut. Tuomarina 

6) ohjattu noutaminen 8, todella hieno liike muuten,mutta Kipi puri kapulaa tosissaan
7) kauko-ohjaus 5, jostain syystä Kipi jäi kiinni kuulutuksiin ja se tuijotti äänen suuntaan joten jouduin antamaan kaksoiskäskyn istu->seiso vaihtoon ja siina Kipi eteni 
8) luoksetulo, seisominen ja maahanmeno 7, vauhdit hyvät, pysähtymiset valuivat

Viineiseen kehään saimme odotella hetken, joten tein pienen lämmittelyn seuraamiseen. Tuomarina Katja Rautiainen

9) lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo 9, vau mikä liike!
10) vapaana seuraaminen 8, viimesten askelsiirtymisten aikana Kipi marisi
Yhteensä 226,5 kakkostulos 50/114 joukkue sij.20. Ei asiaa finaaliin. Oma tavoite olla paremmassa puolikkaassa koirakoita kuitenkin toteutui.
Loppupäivän katselin satunnaisia suorituksia, koska tapahtumia oli niin paljoa, ettei mihinkään keskittynyt kunnolla. Myös koiratuttavien tapaaminen oli mukavaa. 
Kisasta jäi hyvä fiilis, Kipi teki kaiken ihan mukavalla asenteella häntä heiluen. Uusi tapa palkita ei vielä kantanut kaikkia liikkeitä. Vauhdikkaat osiot sujuivat hienosti, mutta tekniikka ei pitänyt. Ruoan odotus vei tarkkuuden. Tunnarin tarkistuksen pistän juuri tämän piikkiin, ei malttanut tarkistaa loppuun asti vaan hosui. Luoksetulon pysähdysten epätarkkuus samoin. Kakejen fokuksen häviäminen oli työtapaturma sillä Kipi ei yleensä ota häiriöitä ulkopuolelta. Se jäi vähän harmittamaan, koska Kipi osaa hyvät kaket. Nyt tiedän mitä me jatkossa työstetään. Ruokapalkka on hyvä ja toimii Kipille, mutta tekniikka on saatava hallintaan.

Sunnuntaina oli mukavaa katsella Suomen huippu tokoilijoiden suorituksia. Myös finaalissa voi tapahtua mitä vaan: nollia tuli paikalla makuusta, seuraamisesta, kaukoista ja tunnarista.Luoksetulon pysähdysten arvostelu mietitytti; ainoastaan kovasta vauhdista tehty voimakas pysähdys ansaitsi pisteitä. Hyvästä vauhdista tehty täsmällinen pysähdys, jos siitä puuttui voima ei juurikaan saanut tuomareilta arvostusta. Paikalla makuun jättävä tai lopettava perusasento hyväksyttiin askeltamalla tehtynä, mikä oli minusta kummallista. Siinä ei tehty eroa nopeudelle/hitaudelle. Kakejen tekniikan opettamiseen on selkeästi paneuduttu, moni koira peruutti liikkeet, mutta sehän on sama miten liikkuu jos liikkuu. Tässäkään liikkeessä ei arvosteltu nopeutta vaan tekniikan puhtaus ratkaisi.Finaalin seuraaminen oli suunniteltu todella vaikeaksi, siinä ohjaajan piti todella pystyä auttamaan koiraa ja keskittymään kunnolla. Kokeneet ohjaajat erottuivat helposti.

Kuopiolaiset olivat taas tehneet huippu hienoa työtä! Kaikki oli suunniteltu ja toteutettu loistavasti. Kuopion henki rules!