Huhtikuun alussa metsälenkillä Kipi juoksi päin jalkaani millä yritin pysäyttää sen ryntäämästä takanamme tulevan irtokoiran tykö. Ainakin luulen sen nähneen toisen koiran, itse en katsonut taakseni, mutta kuulin vihellystä. Sääreen nousi mahtava musta kuhmu, mutta parin päivän päästä en tahtonut pystyä  kävelemään, kun pakara oli niin kipeä. Lääkärin diagnoosi oli venähdys/revähdys pakaralihaksessa. Saikkuilua puolitoista viikkoa. Pari päivää töissä ja sitten lantio, pakara ja reisi kuumat ja kipeät, ilmeisesti verta purkautunut lihakseen ja se tulehtunut. Saikkua viikko. Viikko töissä ja kokoajan polvi kipeytyi lisää ja lisää. Ilmeisesti polven sivuside ja kierukka rikki, samasta iskusta ja vielä konkkaamalla kävelystä johtuvaa. Puolitoista viikkoa saikkua.

Siinä meni haave yrittää Kipille jäljen ykköstulosta ennen SM-ilmottautumista. Paras reeniaika eikä millään pysty metsään menemään, kun jo tasaisella kävely on vaikeaa. Polvituen kanssa olen pystynyt käymään keskiviikon tokoissa, kun ihanat reenikamut ovat vieneet koirat kentälle ja takaisin autoon, minä olen saanut konkata rauhassa yksin.

Kotona sisällä olen sitten työstnyt Vicin metallinoutoa. Ruokakuppi pöydällä vieressä ja minä istumassa lattialla. Ensin pyysin Vicin istumaan eteeni ja annoin sille metallin suuhun "pidä" käskyllä, pari sekuntia ja "irti". Pikkuhiljaa laskin kapulaa alemmas, mistä Vici sen "pidä" käsyllä nosti minulle. Siirsin  kädet silmien korkeudella luovutus asentoon ja Vici laittoi kapulan niiden väliin. Lopulta kapula oli lattialla, käteni laippojen vieressä, mutta en pitänyt kiinni. Tämä osoittautui vaikeimmaksi kohdaksi. Vici ei tahdo nostaa kapulaa jos se on lattialla. Kun se on ottamassa kapulaa sentin päästä lattiasta voi irrottaa siitä ja Vici nostaa, mutta jos lasken kapulasta irti, ei Vici nosta. Joka päivä noin pari kertaa  5-7 toistoa

Nyt ollaan muutama kerta onnistuttu tekemään 30 cm nouto. Aloitan helpoimmasta eli nostosta käsieni väliin ja lopulta pieni heitto. Jos se ei onnistu ei jää hinkkaamaan vaan helpotan heti. Tehtiin ulkonakin ja pallolla leikkimisen jälkeen heitinkin metallin ja juuuhuuu Vici haki sen. Lisää pallolla leikkimistä ja sitten perusasennon kautta metalli nouto. JEEE JEE JEE onnistui!