Saija pyysi minua pitämään tottelevaisuus näytöksen Olkahisten koulun talvitapahtumassa. Alunperin ajattelin tehdä sen Sissin kanssa, että vanhuskin pääsisi vähän toteuttamaan itseään. En sitten kuitenkaan arvannut Sissin  kanssa lähteä, ettei sen stressi nouse liikaa. Kipi siis hommiin.

Pikakelauksena kerroi pk-lajeista. ja hiukan tokosta. Kerroin pk-liivien olevan merkki siitä, että koira on töissä,eikä suinkaan karannut mistään. Eli jos metsässä törmää näin "puettuun" koiraan sen pitää antaa jatkaa omaa hommaansa. Myös krepit pitää jättää paikoilleen, sillä niillä on merkitty jälki, haku - tai viestirata. Rekvisiittana Kipillä oli pk-valjaat päällä ja minulla kreppejä nauhassa. Saija toimi meillä liikkeenohjaajana Leenin kanssa. Tehtiin seuraamista missä paljon käännöksiä ja peruutuksia, luoksetulo pysäytyksillä, tunnari, tasamaa nouto 1kg kapulalla, ruutu merkin kautta, kaukot ja eteenlähetys lelulle. Kaksi kertaa parin tunnin aikana Kipi pääsi esiintymään. Aivan oivalliset häiriöreenit. Ihmisiä oli paljon ihan lähellä, koirat haukkuivat ja vieressä pelattiin jääkiekkoa kaukalossa. Kipi keskittyi hienosti! Ensimmäisessä näytöksessä se purki epävarmuuttaan marmattamalla seuraamisan aikana ja luoksetulon jätössä. Myös ensimmäinen luoksetulo oli huolimaton. En puuttunut virheisiin,tietenkään,pääasia että koira teki kaiken hyvällä asenteella. Toinen näytös oli jo tokomaista työtä. Ihanan luotettava otus; iästään huolimatta kykenee moiseen häiriöön!!!!

Maanantaina sain mukavan soiton. Harvialan kokeeseen oli tullut peruutuksia,joten olisinko halukas osallistumaan. Jaa olisinko Tukittu  Pikana tiedot ja maksu menemään,että varmaan ollaan mukana.

Tiistaina piti sitten tietenkin reenata vaikka pakkasta olikin -16 astetta. Lähipuistoon siis.

-paikalla makuu 1 min pakkasen takia eikä puistossa toivoakaan mistään häiriöstä,hyvät pa:t

-seuraaminen ok, peruutuksissa pa  tahtoi jäädä vinoon, vaadin se suoraan vaikka polku olikin möykkyinen

-luoksetulo  ensin liikkeenä hyvä,sitten palkaten pysähdyksistä 

-ruutu ensin suoraan pari kertaa, sutten merkin kautta molemmista suunnista ja lopuksi toiselta puolen suoraan. jokakerran ruutu löytyi ongelmitta ,jes!    

-tasamaa noutoja ensin kovamuovisella kapulalla ja pakoja heti nostosta, koska kotona tehdyt pito harjoitukset ovat vähentäneet vauhtia, sitten sama ohjatun kapulalla

-ohjattu nouto ensin vasen puoli; voihan p*****a , ei mene koira vasemmalle. hinkattiin siis tätä. lopulta onnistui,väliin merkin palkkausta muutaman kerran, sitten yksi oikea haku hyvin ja vasen heti perään, ei mene koira vasemmalle,hinkattin siis. onneksi toi otus kestää hinkkaamisen ja per***eet paineistumatta

-liikkeestä istuminen,no jos se on hidas niin kannattaa palkata koira ennenkun perä on maassa! vai mitä?

-tunnari super hieno

Olipa hauskaa, vaikka välillä menikin hinkkaamiseksi Hymy