Perjantai iltana otettiin askel eteenpäin naksuttelussa. Kipi osaa kosketuskeppi jutun , kun pidän sitä itse kiinni. On se ylhäällä, alhaalla oikealla,vasemmalla..Nyt laitoin sen n. metrin päähän: "istutin" sohvatyynyjen väliin. Olisittepa olleet näkemässä mitä kaikkea pieni belgi keksii tehdä, kun mammalla on ruokaa. Tyypilliset istu maahan  sessiot, kyljelleen kääntymistä ja pää tyynyyn, peruuttamista hiljaa ja maristen, tiivistä kontaktia, perusasentoa ja uutena juttuna makuulla peruuttamista, mutta ei keppiin koskemista!! Oli naurussa pitelemistä ja sai tosissaan pinnistää, että pystyi olemaan hiljaa. Lopulta oma kärsivällisyys loppui ja annoin kädellä vinkin. Sittenhän se olikin pala kakkua. Nauru

Lauantaina aamureenit koululla Sarin ja Lilin kanssa. Ensimmäisen session aloitin naksuttelemalla kosketuskeppiä. Hanskat kädessä hiukan hankala naksuttaa, mutta en usko Kipiä haitanneen. Namia tuli. Sitten seuraamista kisamaisesti. Perusasennoista muutama vino, muuten ok. Luoksetulossa pysähdykset hiukan valuivat. Ohjatussa noudossa oikealle käännös oli nyt parempi.Palkkasin palauttamiseen lähdöstä pari kertaa,hyvästä merkistä ja vasemmalta hausta luovutuksesta.

Toisten tehdessä laitoin Kipin ensin paikalla makuuseen (Heri riehui lelun kanssa ja Tuikku teki ruutuja). Itse oli n.5m päässä.Hiukan Kipi venytteli kaulaansa, mutta muuten rauhassa 6-7min.Sama istuen 4-5min.

Toisella puoliskolla tehtiin ruutuja. Oikeasta paikasta palkaten. Kaikki suunnat käyttäen.Lopuksi kokoliikkeenä palkaten pallolla sivulle tulosta. Kakeissa katsastettiin tilanne, huhuuuu. Nyt muuten hyvin paikallaan vaan siirtyi sivuttain. Mistä toi otus keksii kaikki noi erilaiset versiot ??? Tehtiin me vielä jotain,mutta nyt en enää muista.

Lauantaina Kipi pääsi Sennet yhdistyksen järjestämän liikkeenohjajakurssin malli koiraksi. Kurssin vetäjänä toimi tuomari Riitta Räsänen. Me tehtiin "koe".

-tunnari; hyvä muuten mutta Kipi ei muistutuksesta huolimatta nostanut etuhampailla

- luoksetulo; pysähdykset hiukan valu, kenttä oli todella märkä

-ruutu; hieno

-ohjattunouto; Kipi arpoi oikean ja keskimmäisen välillä, lähti keskelle, totteli heti seiso-käskyn ja lähti hyvin oikeaa hakemaan,loppu hyvin

Tässä tauko ja kehän muutos.

- seuraaminen; hienoa paria vinoa pa:t lukuunottamatta

-idioottirinki; maahan vinoon muuten hyvä

- metalli-hyppynouto; lievää arpomista nostossa muuten hyvä

-kaket; kovasta tuulesta johtuen minä en kuullut käännös käskyä ja sitten pohdittiin miten pitäisi liikkurin siinä tilanteessa toimia. ja Kipi makasi märimmässä kohdassa kentällä.kun sitten jatkettiin liikettä  ei Kipi hievahtanutkaan tai nousi toisella käskyllä loput ok

tehtiin kaket uudelleen ajatuksena "kuuro ohjaaja" eli liikkurin piti ohjata   minut oikeaan paikkaan "seuraamis käskyillä". Noh,nyt ei liikkurioppilas ollut ihan mukana jutussa vaan karjaisi "TÄYS KÄÄNNÖS". Minua rupesi naurattamaan ja sitten käskytin Kipiä ihan väärillä kaskyillä. tuli tuplakäskyjä ja etenemistä.

Kehässä oli mukana tuomarin lisäksi kuusi oppilasta, mutta se ei Kipiä haitannut. Eikä edes iltimärkä kenttä haitannut sitä. Kun tästä jatkettiin ALO-AVO liikkeillä, minä pyysin siirtymään kentän toiseen päähän mikä oli kuivempi. Kipi jaksoi tehdä juttuja eikä näyttänyt väsyvän. Kun opetus oli ohi,palkkasin Kipin ruutu ja merkki leikillä.