Vuodenvaihteen ilotuliräiske ei aiheuttanut koirissa mitään mainittavaa reaktiota.Onneksi! Sissin ahdistus on hyvässä muistissa, eikä sitä haluaisi yhdenkään eläimen joutuvan kokemaan.

Reenit jatkuivat arjen alettua koulun kentällä. Vesisade teki jäästä pehmeän ja räntä karhensi pinnan, joten ei ollut koirille liian liukas. Vicin kanssa aloitimme seuraamisella. Siinä on nyt mukavasti edistytty. Mieliala pysyy Vicillä hyvänä pitkänkin seuraamisen ajan eikä luhistumista ole enää tullut. Sitten jatkoimme ohjatunnoudon solmun aukomista. Aloitettiin namipurkeilla suuntien ja merkiltä lähdön vahvistusta. Hienosti toimi. Merkille menot reippaita ja joka kerta näytettyyn suuntaan. Vaihdoin kapuloihin ja edelleen toimi!! JJIIHHAAAA, ei ongelmaa. 

Kipin kanssa myös seuraamista kaiken näköisillä mutkilla, pysähdyksillä, käännöksillä...... Kentän reunan kävelytiellä tehtiin luoksetulon pysähdyksiä. Alussa oli liikaa intoa ja Kipiä piti muistuttaa täsmällisyydestä. Kyllä se maltti sieltä löytyi. Sama kakeissa. Alussa oli ihan liian kivaa. Kun laitoin herkkupurkin etutassujen väliin niin se jarrutti kyllä, mutta vaihdot olivat liiankin pidättyväisiä. Siirsin purkin Kipin sivulle ja näin työskentely oli täsmällistä.

Molempien kanssa lopetettiin tunnariin. Vicille piilottelin yhtä kapulaa lumipenkkoihin. Hienosti pikkutyyppi käytti nenää. Kipille vaikeutin myös piilottamalla oman lumeen ja muut rivissä näkyvissä. Oikea palautui käteeni.

Metsälenkeillä olemme tehneet eteenlähetyksiä. Ensimmäisellä kerralla podotin lelun polulle ja lähetin Kipin hakemaan n.70 metristä Vicin katsellessa vieressäni. Sitten vein lelun Vicille vastakkaiseen suuntaan 30 m ja lähetys. Hyvin juoksi! Sitten lähetin uudelleen "tyhjään", hyvin juoksi, maahan-käskyllä pysähtyi ja uudella käskyllä meni maahan. Uudestaan lelulle lähetys. Sitten pitkä matka ja lähetin molemmat yhtaikaa. Lujaa menivät ja palasivat. Tässä ei ole mitään pelkoa tappelusta, koska Vici seuraa Kipiä eikä yritä tavoitella lelua. Sitten yhtaikaa lähetys tyhjään ja maahankäsky 15metrissä. Kipi putosi heti, Vici tarvi uuden käskyn. Uudelleen ja molemmat putosivat. 

Toisella kerralla Vici aloitti salaa pudotetulle lelulle 30 metriin. Hienosti muisti. Sitten muutamia pysäytys/lelulle lähetyksiä. Loppuun yhteislähetys 100 metriin. Kyllä juostiin lujaa!!Kipille muutama pudotetun esineen nouto.

PYK:n TOKO-ryhmä aloitti keskiviikko reenit. Ensimmäisellä kerralla Vici aloitti pk-suoran seuraamisella.Käännös hiukan väljä ja yksi kontaktin lasku, muuten taas hyvällä asenteella häntä heiluen.Sitten ohjatunnoudon kuppi reeniä. Ensimmäisellä lähetyksellä aikoi lähteä väärin, mutta pysäytin ja loput hyvin. Jatkettiin tunnari kapuloiden   piilottelua lumikasoihin. Loppuun kaket kaikilla vaihdoilla hienosti.

Kipiteki vaikean kuuntelu reenin. Aloitettiin henkilöryhmä-z-kävely yhdistelmällä. Hyvät pysähdykset ja kontakti. Sitten merkille missä kaket, siitä ohjattunouto, luovutuksesta merkille ja ruutuun. Matkalla kapulan ylitys. Kipi ei reakoinut kapulaan!! Ruudusta luoksetulo. Merkille ihmisten välistä juosten ja siitä ohjattunouto. Se kapula mikä oli ruutuun menomatkalla. Se palautui!! Loppuun tunnari liikkuroituna. Ensimmäisenä tuli väärä. Eikä mikään ihme, Kipi oli ihan kierroksilla jo tehdystä työstä enkä rauhoittanut sitä yhtään ennen tunnaria. Nyt laitoin sen "pää tyynyyn"-makuulle ja kirosin sille vihaisesti. Uusinta oli super hieno.

Toisella kerralla Vici teki ALO-luokan ilman paikalla makuuta (pakkasta -8) ja hyppyä. Mervi liikkuroi. Seuraaminen pidempi, kuin ALO-luokassa. Pientä väljyyttä, pari kontaktin pudotusta, mutta asenne hyvä. Liikkeestä maahan meno hieno. Luoksetulo hyvä, lopussa törmäys. Liikkeestä seisominen meni maahan, uusinta hyvin. Vici kesti palkkaamattomuuden hyvin, ei lannistu eikä myöskään vaadi.Loppuun tehtiin pari tasamaa noutoa ja kaket.

Kipi teki alkuun luoksetulon pysähdyksiä. Seisomiset hyviä, maahan menoissa Kipi taas luisteli. Tämä talviongelma tuli sitten esiin nyt. Ja viimeisen pätkän vauhti oli ihan surkeaa. Sitä paranneltiin namin heitoilla. Ohjatunnoudon suunnat hyvin. Sivulta noutojen palautukset suoria.