Olimme päässeet kotoa vasta kivenheiton päähän, kun rivitalon pihasta huudettiin:" Vilma, ei mene!!". Etenimme hyvässä marssijärjestyksessä, mutta nyt sitä tuli siis häiritsemään karkulainen. Vilma, jonkinlainen sakemannimix, lähestyi niska kyyryssä ja korvat luimussa meitä. Siirsin koirat taakseni ja valmistauduin rähjäämään tulijalle samalla vilkuillen joko sitä huudellut mies tulisi sen perässä. Eipä näkynyt. Minä siis räyhäsin Vilmalle ja Sissi tietysti päätti auttaa mammaa.Kipikin  yhtyi kuoroon.

Vihdoin Vilmaa tuli hakemaan kukkamekko täti korkokengät jalassaan. Vilma ei reagoinut käskyihin millään lailla, kierteli meitä ja yritti päästä seläntaakse. Siinä vaiheessa minulla katkesi pinna ja jalkaa polkien huusin viemään koira pois. Vilma varmaankin pelästyi, koska lähti kotiin päin. Kukkamekko lähti perässä korot kopisten ja niskojaan nakellen.Ei edse anteeksi pyyntöä?!?? Siis mun koirat oli tilanteessa pahiksia!!!!

Pääsimme vihdoin multavarastolle, minne oli päättänyt mennä reenaamaan. Siellä oli kaksi tyttöä kolmen sakemannin kanssa. Yhdelle tehtiin jotakin maalimiehelle haukkumista. Kipin kierrokset oli heti taivaassa, että noikin kuuluu tappaa!! En saanut sitä rauhoittumaan. Kun pääsimme lehemmäs tyttöjä, pyysin toista tekemään ohitus harjoituksia. Selitin meidän joutuneen  sakamannin hyökkäyksen kohteeksi. Tyttö suostui heti auttamaan. Ensimmäisellä kerralla Kipi murisi toiselle, eikä kävelystä meinannut tulla mitään. Onneksi minulla oli pallo mukana niin sain huomion siihen. Lopulta ohitukset sujuivat mallikkaasti. Hienoa saada heti apuja, ettei jää päälle tuollainen räyhääminen.

Pääsimme sitten reenaamaankin. Kipi ensin seuraamista kaikilla nopeuksilla ja käännöksillä. Hyvällä kontaktilla ja oikeassa paikassa. Palkka hitaasta kävelystä. Sitten jäävät liikkeet suora palkalla pysähdyksestä. Luoksetulon pysähdyksiä, täsmällisyyttä vaatien, meni hyvin. Kaukokäskyt kaukaa kuudella asennon vaihdolla. Hienot!

Välillä Sissi teki seuraamista kaikilla nopeuksilla ja käännöksillä. Kaukokäskyjä kaikilla vaihdoilla. Suora luoksetulo. Pallo noutoja. Onnellinen koira:)

Kipi opetteli hiljaa olemista sen aikaa, kun tein Susin kanssa. Yhden muistutuksen jälkeen neiti olikin hienosti hiljaa. Sitten jatkettiin Kipin kanssa. Jäävät liikkeet kisamaisesti menivät hyvin. Luoksetulo liikkeenä hyvällä pysähdyksellä ja loppu hienosti. Kaukokäskyt pitkällä matkalla hienosti paikallaan pysyen. Lopuksi pallo noutoja, hienot luovutukset. Sitten riekuttiin!

Tehtiin lenkki välillä ja palasimme reenipaikalle. Tytöt sakuineen olivat lähteneet, joten tein Kipille paikalla olon. 5min piilossa josta heittelin kiviä metsään ja taputtelin käsiäni. Hyvin meni!