Torstaina kentällä  Helin ja Akan kanssa. Tein Kipille paikalla makuuta "purkkia vahtien". Poistuin eteen-> oikealle-> Kipin taakse ja purkki jäi n. metrin päähän Kipistä. Kipi oli rauhallinen eivätkä tassut liikkuneet, pää kylläkin pyöri ja yritti välillä nähdä minua. Parin minutin päästä palasin ja kehuin rauhallisesti silitellen, sitten otin purkin ja Kipi sai herkkua. Sama uudelleen, kiersin vasemman kautta taakse. Nyt saatiin häiriö lähellekkin, kun puhelimeen puhuva teini käveli metrin päästä Kipin edestä. Kentän toisessa päässä pelattiin kokoajan palloa ja koiria kulki kauempaa ohi. Ei vaikutusta Kipiin.

Sitten tehtiin ruutua. Jostain syystä Kipi olisi mennyt sivusta sisään, minkä kielsin. Otettiin suoraan merkiltä lähetys ja siinä huomasin merkin olevan sen verran vinossa etulinjaan, että suoralla etenemisellä ruutuun meni sivusta! Hiukan tarkkana blondi-koira Yllättynyt Heli liikkuroi, tehtiin koko liikkeenä, sivulle paluusta palkaten, ruudussa seisomisesta palkaten ja hyvästä merkille menosta palkaten. Välillä merkille meno matka oli tupla.

Seuraamista perusasentoja vahtien ja varpailleni astumisesta muistuttaen.

Luoksetuloa pysähdyksistä palkaten eri versioita.

Sunnuntaina yksin kentällä. Ajatuksena liikkeiden välit eli miten pystyn palkkaamaan Kipin iloisesti sen nousematta liikaa ja itse itselleni liikkuroiden. Liikkurointi ei täysin toteutunut, kun keskittyi koiraan, niin ei muista kaikkia.

- paikalla istuminen 3min. Muistin käyttää ajajottoa. Ei mitään ongelmaa

- paikalla makuu 5min. 3min kohdalla kentän poikki tuli mies nuoren labukan kanssa. Heidän reittinsä vei kolmen metrin päästä Kipistä. Kaikien huipuksi labukka ei halunnut ohittaa Kipiä vaan jäi haastamaan leikkiin. Kipi keräili etutassut allensa, mistä minä murahdin piilosta. Sitten Kipillä alkoi häntä nousta joten astuin näkyviin. Häntä laski ja Kipi tuijotti  minua unohtaen haastajan. JES! Vihdoi mies sai koiransa raahattua pois. Menin vielä hetkeksi piiloon ja odotin tilanteen rauhoittumista. Aikaa kului yli 5min. Loppu liikkeessä ei ongelmaa.

Sitten rakensin kentän. Kaikki muu valmiina paitsi tunnari kapulat. Lämmittelyssä Kipi komensi minua ja minä muistutin tiukasti miten käyttäydytään.

- seuraaminen, tuosta muistuttamisesta varmaankin johtui alun rauhallisuus enkä pitänyt kioran vireestä. Juoksuosuudessa Kipi vapautui ja loppu oli hienoa seuraamista.

- luoksetulossa makuu hiukan valui, vauhdit hyvät

- z-kävelyssä istuminen hiukan vino muuten hyvin

- ruutu oli hieno

- ohjatussa hieno merkille meno!, minä hetin nouto käskyn suoraan viereiselle merkille. Lahopää!!! uusinta oli super hieno, mutta kisassa ei uusintaa sallita.

- metallinouto tasamaana oli luokattoman huono

- tunnari hienoa nenätyötä. Kipi ei muistanut etuhammas nostoa, mutta ei purrut yhtään vaikka toikin takahampaissa.

- kaket jotekin jähmeät ja liikkui eteenpäin 10cm.

"Kehässä" palkkasin suullisesti ja taputin iloisesti kylkeen. Kipi palkkaantui hyin eikä noussut liikaa.

Palkkasin ensin herkulla ja sitten leikittiin frisbeellä. Leikittiin myös ruutun meno, ohjatussa nosto, metalli nouto ja luoksetulon maahan meno. Tein vielä lopuksi metalli noudon herkkupurkilla hetsaten. Se oli hieno.

Töitä siis riittää näissä loppupään liikkeissä. Kakejen tekniikka on jotenkin hukkunut. Teputtaminen on vähentynyt, mutta Kipi ilmeisesti keskittyy nyt liikaa siihen ja tekniikka hukkuu. Noh, lisää reeniä!