TamSK:n tokokokeessa tuomarina Kari Kielo.  EVL:ssä neljä koirakkoa, me numerolla 2.  Pakkanen lauhtui perlantai illan aikana -22 siedettävään -8 asteeseen niin tarkeneminen ei ollut ongelma. Liikkeet tehtiin sekoitetussa järjestyksessä. Liikkurina reeniseurana  tuttu Sari Suomela.

1) paikalla istuminen 2min  10

2) paikalla makuu 4min häirittynä  9 oli kuulemma levoton jätössä

Sitten yksilöihin

3) tunnistusnouto 9,5  tönäisi yhtä haistellessaan, hieno etuhammas palautus

4) seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä  istuminen ja seisominen vinot

5) metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten 9 pienen pieni kosketus luovutuksessa

6) ohjattu noutaminen 10

Tästä poikki ja Kipille herkkua. Tuomari tarkisti jokaisen noudon luovutuksen, että koskeeko koira ohjaajaa. Samon hän tarkisti jokaisen perusasentoon siirtymisen suoruuden. Metallinoutokapula putosi minulta, mutta onneksi vasta kun siirsin sen oikeassa kädessäni sivulle, niin ei pudonnut Kipin tassuille eikä vaikuttanut arvosteluun.

7) lähettäminen määrätylle paikalle..... 8   pysäytin Kipin seisomaan ihan etulinjan päälle, annoin peruutuskäskyn mitä Kipi totteli, muuten ok liike

8) vapaana seuraaminen  hieno seuraaminen, yksi oikealle käännös jäi tekemättä, kun minä käännyti vasempaan?? perusasennot saisivat olla tiiviimmät??

9) luoksetulo, seisominen ja maahanmeno  9  tämä oli hieno!!

10) kauko-ohjaus  pienen pientä siirtymistä, tämäkin oli hieno!!

yhteensä 290,5 pistettä +KP sijoitus 1.

Tuomari oli todella tarkka, mutta täysin oikeudenmukainen. Tuota pistemenetystä seuraamisen väärästä käännöksesttä en ihan ymmärtänyt (miksi liikkuri ei korjannut?) , mutta hyvä mieli jäi meille kummallekin . Kipi oli oikeassa mielentilassa  ja pienet epätarkkuudet johtuvat varmasti vähäisestä reenimäärästä. Kipin ohjatun 10 oli EVL:ssä ainoa.