Sunnuntai iltapäivänä suuntasimme Niihaman palveluskoirakentälle Lilin ja Herin kanssa. Kipi suoritti ensin pk-tottis kaavion seuraamisen, liikkeestä istumisen, liikkeestä maahanmenon ja luoksetulon ja eteen lähetyksen isollle moskarille. Sitten siirryttiin esteille. Tasamaanouto 1 kg kapulalla hyvin. Tein silti uusinnan ja nyt palautusvauhti ei ollut niin hyvä. Suu kuitenkin rauhallinen. Sitten metriselle esteelle. Kipi ei hypännyt. Laiton sen hihnaan ja motkskarilla innostin hyppäämään. Pari kertaa edestakaisin. Sitten uudelleen kapulan kanssa. Nyt hyppäsi vaikkakin ponnisti esteestä. Paluu hypyssä ponnisti voimakkaasti, jolloin este kaatui mukana. Kapula irtosi suusta, mutta innostamalla sain Kipin tuomaan sen minulle. Enää ei suostunut hyppäämään ! Päättämätön

Siiryttiin A-esteelle. heitin kapulan ja lähetin koiran. Kipi juoksi esteelle ja jäi siihenn tuijottamaan.  Ei kiivennyt. Vaihdoin taas motskariin ja sillä sain innostumaan jutusta. A:n ylitys tekniikka oli aikas nättiä. Tässä leikkiessämme huomasin, että Kipiltä tulee verta takahampaan ikenestä. Liekö jotenkin kolauttanut siinä hypyn sähläyksessä? Voihan dääämmmm...Päättämätön Ihan lopuksi otin käteeni nameja ja nyrkillä hetsaamalla sain Kipin hyppäämään metrisen esteen. Todella huono fiilis jäi näistä.

Sitten paikalla makuuseen Herin tehdessä juttuja. Täysin tyynesti makasi. Kerran venytti kaulaansa,ei kapulan heitosta vaan Lilin kehuessa kirkkaalla äänellä Heriä.Jotain positiivistakin.

Sitten siirryimme TanSK:n kentälle, missä olimme Lilin kanssa töissä mölli-kokeessa. Lili kirjurina ja minä tuomaroimassa. Kymmenkunta toko-alokasta tuli kokeilemaan taitojaan.

1244470581_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1. Minni & Annika   2. Oona & Heini  3. Manta & Heidi. Onnittelut Hymy

Maanantai aamulenkin ja koti hommien jälkeen totesin,ettei ole mitään tekemistä joten lähdetäänpä jäljelle. Kamat reppuun ja pyörällä kohti jälkimaastoa n.5km päähän kotoa. Tein 500m jäljen,  8 keppiä, oikealle neljä kulmaa ja vasemmalle yksi. Vanheni reilu puoli tuntia.

Silläaikaa tallasin esine ruudun 50 x10 metrin kaistaleen loivasti nousevaan mäkeen. Tai siis 40 metriä loivaa nousua ja viimeinen kymmenen jyrkkää nousua. Esine siellä ylhäällä. Kipille liivit päälle ja tipsit. Sitten "ilmottautumiseen" ja hommiin. Hyvin Kipi irtosi kauas taakse ja risteili vauhdilla. Hienosti korjasi takaisin alueelle ja käytti nenäänsä. Esine( pienen tossun muovinen pohja) kädessäni 30sek.

Huilattiin hetki ja juotiin vettä. Sitten valjaat päälle ja tipsit. Nyt Kipi ei keskittynyt niin hyvin janan alussa. Vilkuili sivuille ja oli kauheasti menossa. Jälki n.15metrissä. Ensimmäisellä lähetyksellä eteni suoraan viitisen metriä ja kaartoi jäljelle. Otin koiran takaisin.  Muistutin eteen menosta ja nyt meni jäljelle asti. Ensimmäisellä suoralla kaksi keppiä mitkä molemmat nousivat hyvin. Näistä tuli taskusta herkkua. Kulma hyvin, pidempi suora ilman keppejä. Siinä vauhti nousi ja jarrutin liinalla. Seuraavasta kulmasta Kipi ajoi yli. Päätin katsoa miten ratkaisee. No, ei mitenkään. Ajoi ihan hukkaan ja alkoi sitten risteilemään aivan päättömästi.

Keräsin liinan ja koiran pois ja palautin lähelle kulmaa kiukkuisena ja käskin etsiä jäljen. Löytyi se jälki ja sen suoran toinen keppikin nousi. Siitä en antanut palkkaa vaan käskin jatkaa. Kulma ok, mutta sen jälkeen vauhti taas kiihtyi ja jäljestys oli melkoista risteilyä korkeassa varvikossa. Tämän pitkän suoran ensimmäinen keppi nousi ja siitä palkkaa luopumisen kautta, polun ylitys rauhoitti hommaa ja seuraava keppi nousi. Nyt palkkasin taas vaatimalla luopumista ensin.

Kuolma löytyi ja tämä suora oli ihan kelvollista jäljestämistä. Kaatuneen puun ylitys hienosti. Viimeinenkin kulma ok.Kepistä yli. ja vauhti kasvoi. Viimeisellä suoralle risukon  Kipi ratkaisi tunkeutumalla ali ja minä loikin yli. Viimeisestä kepistä yli. Voihan VITSI "¤#/)I(%#%& Palautin Kipin siihen risukolle missä vielä jäljesti hyvin ja vaadin todella kiukkuisena keskittymään tähän hommaan. Jus joo! Olisin voinut hirttäytyä siihen risukkoon. Koiran vire katosi, mutta käveli jäljen loppuun ja löysi kepin. Yritin rauhoittaa itseäni ja palkata koiraa. Kaiken kukkuraksi, kun heittelin Kipille patukkaa paikalle ilmestyi mies ja Kipin piti puhista muukalaiselle. Lelu hukkui varvikkoon. TÄYDELLISTÄ! HuutoPäättämätön

Ensimmäinen ajatus oli lopettaa nämä hommat kokonaan, koska minusta ei ole tähän!!!!!!!Kotiin polkiesssa oli aikaa ajatella tätä  katastrofia.Mitä teen väärin? Miksi Kipi kuumiaa kaikesta tekemisestä? Miksi onnistun palkkaamaan väärästä mielentilasta jatkuvasti? Miksi pitää olla niin lyhyt pinna ihmisellä?  Ostaako joku hienon uuden jäkliliinan ?