Kipiläisellä kaksois reenit. Aamulla ensin BH-kurssilla tottis.

Yllättäen Kipi oli ensimmäinen suorittaja tottistelussa ja minä pystyin jopa laskemaan askeleet:)
Kipi teki kaiken muun todella mallikkaasti, mutta istuminen meni maahan. Minä korjasin sen heti.
Lili-tuomari huomautti hitaan kävelyn yhdeksästä askeleesta ja valmistelevien osuuksien seuraaminen saisi olla pidempi. Koska Kipi seuraa niin hyvin kannattaisi tätä käyttää hyväksi!

Paikalla olo myös ilman huomauttamista.

Sitten heti perään hyytävän kylmällä Eteläpuiston kentällä EVL-ryhmän reenit. Koska Keijo ja Kimi olivat poissa pääsi Kipi mukaan. Aiheena tänään ohjattu nouto ja kaukokäskyt.

Ohjattua noutoa ei ollakkaan pitkään aikaan tehty, mikä sitten näkyi. Ensimmäisen kerran merkille Kipi meni todella hienosti, palkkasin siitä pallolla. Toinenkin merkille meno hieno ja siitä vasemmalta nouto hyvä. Mutta sitten se oikea!! Kipi olisi mennyt vaan vasemmalle. Piti käydä näyttämässä koiralle missä se kapula on minkä haluan ja silti koira menossa vasemmalle. Ryntäsin sitten itse hakemaan sen kapulan ja leikin sillä itsekseni Lilin kehuessa minua.

Taas uudelleen merkille ja lähetys oikealle ja Kipi menossa vasemmalle. Pidin puhuttelun ja vaadin katsekontaktin lähettäessäni uudelleen oikealle. Menihän se lopulta vaikka takkuilikin. Vielä uudelleen ja nyt Kipi lähti oikealle vaikkakin vastahakoisesti. Kehuin sitä menosta oikealle kapulalle ja itse tuonti oli sitten vauhdikas.Pallo palkkaa. Ompa otus voimakkaasti vasen jalkainen. Tämä pitää muistaa!!

Sitten omalla vuorolla kaukokäskyt. Koska en ole tehnyt näin suuressa häiriössä vielä kaikkia vaihtoja päätin katsoa koiran mukaan mitä tehdään. Kipi ei ollut häiriöistä millänsäkkään joten tehtiin kaikki mahdolliset vaihdot. Ja vaikein eli ylös->istu pariinkin kertaan.Hiukan takatassut tettaavat, mutta ei jumituksia. JES.Nami palkkaa. Uudelleen ylös->istu->ylös->istu.Nyt selkeää liikkumista, mutta sujui muuten hyvin.

Ryhmän jälkeen tein vielä liikkeestä istumista, mikä meni monta kertaa maahan. Dääämmmm.
Varsinainen toko-koira "kyllä se kotona osaa" mallia. Herkku käteen niin johan onnistui. Sitten me riehuttiin toistemme kanssa.