Juuri ennen Kipin astutusta iski hirveä halu jälkikokeeseen. Olin jotenkin orientoitunut kisataukoon aina loppukesään asti, mutta kerkiäähän sitä ennen pentusiakin. Ja kas kummaa saatiin paikka! Piti siis aloittaa valmistautuminenkin.

- tiistaina astutus

-keskiviikkona multavarastolla tein seuraamiskaavion läpi, jäävät liikkeet (niistä pitää tarkistaa missä järjestyksessä ne tehdään), henkilöryhmää autonrenkaan ympärillä, eteen lähetyksen isoon patukkaan palkaksi. uusi eteenlähetys -> maahan ja siitä siirtyminen paikalla oloon. paikalla makaamisen aikana ammuin ensin pari kertaa ja olin juuri siirtymässä kuusen taakse piiloon, kun Lili pölähti paikalle. sain siis juttu seuraa. kun Lili ja Qira poistuivat paikalta ammuin vielä neljä kertaa. Kipillä ei edes korvat heilahtaneet ja makuu oli muutenkin rauhallinen. ehkä 15 min.

- torstaina jälki & esineruutu. jälkii 1 km, kolme kulmaa oikealle, kaksi vasemmalle, terävä kulma ja pitkä kaari. vanheni tunnin. esine ruutu 50 m syvä ja 20m leveä, neljä esinettä: nahkaläpyskä, pelaajan ranneke, muovi muna ja filmirullan kotelo. Sissi oli avustus henkilönä tallaamassa ruutua.

ensin esineitä etsimään. ajassa 1min 30sek Kipi kävi hakemassa nahkaläpyskän 15m keskeltä ja muovimunan 45m takaa. se kävi merkkaamassa rannekkeen takakulmassa, mutta ei ilmeisesti paikantanut sitä kunnolla. oikea takakulma nousi aikas jyrkästi ylös. kolme kertaa lähetin Kipin uudelleen ennenkun filmirulla kotelo löytyi keskeltä 40m:tä. se olisi ehkä mahtunut vielä viiden minuutin sisään. viimeistä esinettä Kipi ei sitten tajunnut ei millään. kävin auttamassa ihan perillä saakka. pois tullessa jätin sen rannekkeen 40 metriin. sen haku sujui hienosti.

huilailun ja juomisen jälkeen jäljelle.jana lähti hienosti, lopussa Kipi olisi oikaissut jäljelle neljä- viisi metriä ja minä tietty halusin sen etenevän jäljelle asti. virhe1. otettiin siis alusta uudelleen. taas lähtö hyvin, mutta loppu menikin päin p******tä. päästiin kuitenkin jäljestämään. kaksi pitkää suoraa hyvällä tempolla intensiivisesti jäljestäen, molemmista nousi keppi hienosti. sitten kulmassa Kipi lähti täsmälleen väärään suuntaan. annoin sen edetä n.20 metriä eikä otuksella ollut elettäkään että väärää jälkeä mennään. nyppäsin Kipin pois jäljeltä ja palautin lähelle kulmaa missä vaadin sitä etsimään jäljen. virhe 2. miksi minä tanopää en vienyt sitä kepin löytymis kohtaan ja lähettänyt sieltä!!!! seuraava suora oli aivan pelkkää huuhailua ja seuraava kulma ei löytynyt. mulla kärähti käämi. virhe 3. onneksi Kipi löysi taas jäljen ja keppikin oli lähellä. tämän jälkeen jäljestys taas sujui hyvin ja teräväkulmakin meni suht hyvin. pitkä loppu kaari toi kutos kepille.

eipä olla Kipin kanssa noin huonoa jälkeä vielä tehtykään. oliko syynä hormoonit vai mikä lie. positiivista oli keppien nouseminen, jäljestyksen vauhti ja nenän pito maassa. huonoa oli seilaaminen jäljen päällä ja palkkaantumattomuus kepeistä. kertaakaan Kipi ei pyrkinyt itsenäisesti jatkamaan jälkeä.lähti kyllä heti käskyllä. outoa.

-perjantaina kotipihassa hyppy treeniä 90cm esteellä. nyt oli ponnistus kohdallaan, ei kolissut este. tehtiin lelulla ja noutokapulalla. vähän seuraamista, jääviä ja eteenlähetyksiä

- lauantaina Kyötikkälän pk-kentällä Keijon avustamana. tein koko tottelevaisuus osion.Keijo ampui, oli tuomari ja henkilöryhmä.  hyppyyn asti tosi hienoa työtä. hypyn Kipi olisi tehnyt mieluummin A-esteennä. jouduin käyttämään perke*****t muutamaan kertaan. puhuttelin poskista kiinni pitäen, että mikäs se käsky oikein olikaan. sitten sujui hyppy nouto. A-este noudossa ei ongelmaa ja eteen lähetys oli ihan super hieno. korvat lintassa isolle patukalle asti. (olin vienyt sen valmiiksi, kun Kipi oli autossa) uudellaan eteenlähetys -> maahan. lelu palkkaa. sitten paikalla oloon n. 10 min.

Keijon kommentti:" Sehän teki ihan nätisti." Oli varmaankin ylistävintä mitä olen koskaan mieheltäni kuullut!