Lähdin  torstaina koirien kanssa Riesonpolulle metsäreeneihin. Tein ensin Kipille jäljen, missä janan oli tarkoitus olla 30 m ja 8 keppiä, pari piikkiä sekä muutama kulma. Pituutta  800-1000 m.

Sitten Vicille 100 m jälki mikä oli suorakulma. Namitettu alku, kulma ja loppu.

Esineruutu tuli vaikeaan paikkaan. Toinen reuna louhikkoista kalliota mikä vietti jyrkästi ja takakulmassa pudotus suolle. Toinen reuna varvokkia. Esineina puukontuppi, sukka ja pieni rasvatuubi.

Vici ajoi jäljen ensin. Kovalla halulla tekemään töitä, joten alussa sain pitää ihan tosissani kiinni. Olin päättänyt kokeilla valjaista ajoa, mutta pikkulikka luisui läpi niistä ensimmäisillä metreillä. Kaikkia nameja ei ehtinyt syömään, kun oli niin kova hinku eteenpäin. Kun tultiin namittomaan pätkään meno hiukan rauhoittui. Pientä seilaamista jäljen päällä, mutta suunta kokoajan oikea. Kulmassa ei mikään ongelmaa, kaatuneen puun ylitys ja maaston vaihto sammaleisesta kalliosta metsän pohjalle ongelmitta. Lopussa namien yli, kun näki ruokapalkan odottavan. Olipa hieno jälkikoiran alku :)

Sitten mentiin esineruutuun. Kipi löysi yhden esineen 5 min. Se oli puukontuppi keskellä vasemmalla. Kipi kyllä juoksi ruudussa, mutta ei mielestäni tehnyt töitä vaan juoksi vaan. Muut kävin avustamassa. Oikealla olevan muovituubin Kipi meinasi nielaista läähätyksen takia. Takaa sukka löytyi lähempää lähetettynä. Ei hyvä!!

Vein Vicille kolme esinettä näkönä 15, 20, 15 metriin. Pikkunen teki hienosti nenätöitä häntä heiluen kokoajan. Kaikki löytyivät ongelmitta. Vien Kipille lelun näkönä 30 metriin Vicin kanssa. Sen löytymisessä ei mitääm vaikeaa.

Jälki vanheni 1½ tuntia. Janaa edetessämme tajusin sen olevan 50 metriä. No, se meni hienosti, jäljelle lähtö takajäljen kautta. Ensimmäinen keppi oli 20 metrissä ja se jäi nostamatta. En kerinnyt itse mukaan jarruttamaan ja vauhtia oli reilusti. Sen jälkeen kaikki nousivat ja muutenkin jälki oli mahtava! Piikeissä ei vaikeuksia, kalliokiipeily sujui Kipiltä helposti ja se odotti kiltisti, että minäkin pääsin mukaan. Pienin keppien väli oli 20 metriä ja siinä Kipi näytti hiukan hämmästyvän, että juurihan mä yhden nostin :)

Mukava tapa viettää lomapäivää. Mahtavat koirat ja kaiken kaikkiaan onnistuneet reenit !