10-11.10 järjestettiin Forssassa Foolproof ja Irokon kenneleiden leiri. Minä koulutin tottista/tokoa.

Kipi oli mukana ja pääsi lauantaina näyttämään kentälle aloitteleville koiran kouluttajille muutamia juttuja: seuraamista eri nopeuksilla, erilaiset täys käännökset, luoksetulon pysäytyksillä, hyppy noutoa metalilla ja vaikeutettua hyppy noutoa ja lopuksi tunnarin.

Illalla vielä Tenhon parina pk-tottiksissa. Liekö aamupäivän matalassa vireessä tehdyt jutut vaikuttaneet, mutta tässä tuli luvattoman paljon virheitä. Seuraaminen ja eteen lähetys olivat parasta antia. Hyppyjä en uskaltanut vielä teettää, koska selän kuntoutus on kesken.

Sunnuntaina Kipi näytti taas toko-juttuja aamupäivällä ja iltapäivällä esineruutuiltiin. Alue 40x30 metriä ja kolme vierasta esinettä takana. Kipi kävi kuumana, hyppi ja haukkui. Pistot se teki ihan hyvin, mutta yhtään esinettä ei noussut. Oh ho!

Leirin loputtua lähdimme Saijan ja Tenhon kanssa seinestämään. Saija oli löytänyt jälkiä kouluttaessaan hienot kanttarelli+ suppolo paikat. Tenho sai Kipin juoksemaan ja sitten pari päästeli yli tunnin pitkin poikin metsää.

17.9 lauantaina oli pakko lähteä tekemään esineruutu. Alue 40x25, esineet takakulmissa ja edessä oikealla; tyttöjen tavaroista olin etsinyt uusia Kipille tuntemattomia juttuja. Nyt työskentely näytti siltä mitä esine-etsinnältä odotankin. N. kolmessa minutissa kaikki kolme olivat taskussani. Herkkua Kipille palkaksi! Vein vielä kaksi uutta esinettä puoliväliin molemmille reunoille. Ensimmäinen löytyi helposti. Toisen kanssa Kipi joutui tekemään töitä oikein kunnolla. Mielestäni Kipi merkkasi kyllä esineen, mutta ei jostain syystä sitä nostanut. Oliko tutti liian outo? Kyllä se sieltä viimein tuli. Frisbeetä palkaksi.

Sunnuntaina vuorossa tokoilu koulun kentällä. Koska leirillä tokoilu oli minusta ollut löysää (muiden mielestä ei!) päätin nyt ottaa herkkua palkaksi kentälle. Katsotaan mihin tämä johtaa. Seuraamisessa jouduin kerran muistuttamaan edistämisestä. Jäävät Z:ssa hienosti. Luoksetulo hyvä. Ruutu hieno. Ohjatun merkkiin sitten jumituttiin. Pari perkelettäkin lensi ja lopulta väänsin rautalangasta oikean paikan merkillä. Nouto ok.Palkkasin herkulla, eikä se nostanut liikaa Kipiä.

Toisessa osassa Taina liikkuroi luoksetuloa, pientä nykimistä "käsky" sai aikaan ensimmäisellä keralla. Tostoissa  palkkasin frisbeellä hyvästä pysähdyksestä. Kaket hyvin. Sitten uudelleen ohjatun merkkiä. Lähtö vauhti on hyvä, mutta Kipi jarruttaa ennen merkkiä ja jää eteen. Pallon heitolla sain sen menemään taakse asti. Lopulta saatiin onnistunut merkki ja nouto perään. Loppuun merkki+ruutu ja siitä frisbeetä.